Karin

Mijn belangstelling voor mensen en wat hen beweegt, loopt als een rode draad door mijn loopbaan. Wat maakt dat iemand doet wat hij doet?

Mijn achtergrond

Ik begon mijn loopbaan in het onderwijs. Als docente Nederlands voor volwassenen gaf ik Nederlandse taalles aan mensen van verschillende nationaliteiten.

Na vijftien jaar onderwijs maakte ik de overstap naar trajectbegeleider van migranten in Nederland.

Uiteindelijk besloot ik mijn hart te volgen en mij volledig te richten op het werk als professioneel loopbaancoach. Het geeft mij energie om mensen inzicht te geven, daar word ik blij van.

Professioneel coach

Het was een spannende en uitdagende stap om mijn vaste baan in te ruilen voor het werken als zelfstandig loopbaanbegeleider.

Ik volgde de opleiding voor loopbaanadviseur bij Alites Adviesgroep en de beroepsopleiding tot loopbaanadviseur en coach bij Vista Nova. Als Erkend Coach ben ik ingeschreven in het register van St!R.

Interview

Wil je meer weten? De Utrechtse Internetcourant heeft me geïnterviewd.

Referenties

Dit zeiden eerdere cliënten over Karin:

"Na de geboorte van mijn zoontje was ik even de weg kwijt qua tijdsindeling van mijn werk en in welke richting ik verder wilde. Na drie gesprekken met Karin, en elke week een opdracht (of meer) kreeg ik vrij snel duidelijk waar ik naar toe wilde en ook dat ik al veel verder op dit pad was dan ik dacht. Karin was bij elk gesprek goed voorbereid en stelde scherpe vragen. Hierdoor en door de opdrachten had ik veel sneller dan gedacht een duidelijk beeld van waar ik sta en waar ik naartoe wil. Als extra puntje op de i kreeg ik nadat de gesprekken waren afgerond nog een inspirerende kaart met de post. Alles bij elkaar een hele fijne een leerzame ervaring!"

KW (Geen volledige naam, omdat mijn cliënt dit liever niet wil. Natuurlijk respecteer ik dit.), april 2015

"We hadden echte gesprekken, geen interviews. Karin luistert oprecht, oordeelt niet (belangrijk!), stelt de juiste vragen en op de juiste wijze. Je komt zelf tot inzichten door de manier waarop ze vragen stelt. Daarbij is ze geïnteresseerd en had ik niet het idee dat er een coach - cliënt afstand tussen ons was. Dat we bij haar thuis de gesprekken voerden vond ik ook prettig. Aan de keukentafel in een huiskamer houdt het redelijk informeel, waar ik zelf wel van hou. Persoonlijk en toch professioneel. De combinatie van praten en opdrachten was naar mijn idee top en de communicatie heel goed: e-mails, afspraken, de opdrachten. Ik ken weinig mensen die zo stipt en netjes doen wat ze zeggen of hebben beloofd (te sturen)."

Rinke Vreeke, december 2014

"Mijn traject bij Karin was een succes. Ze heeft me laten inzien wat ik nu al doe in mijn loopbaan, en dat ik eigenlijk heel blij mag zijn met het hier en nu. In het traject lag de nadruk op iets 'zelf ontdekken' en 'zelf uitvogelen'. Karin zal je vragen niet voor je beantwoorden, maar ze geeft wel tools waardoor je stapsgewijs en soms spelenderwijs tot de kern van iets komt. Ze is zacht maar kordaat, altijd goed voorbereid en streng wanneer dat nodig is. Ze is geen juf. Ze zal je niet veroordelen of beoordelen, maar legt die taak bij jou. Dat is soms confronterend, maar naar mijn idee wel precies wat je nodig hebt in de zoektocht binnen een loopbaantraject. Bedankt Karin!"

Ingrid Hooijmans, augustus 2014

"Ik ging naar Karin, omdat ik geen plezier meer had in mijn huidige baan. Een organisatie waar ik al vrijwel heel mijn werkend bestaan doorbreng in een functie die steeds verder afstaat van waar ik plezier in heb en wat ik ambieer. 'Ik wil dit werk nooit meer doen', zei ik in het kennismakingsgesprek.
Tijdens de gesprekken leer je wat je waarden zijn, waar je goed in bent, welke dingen je belangrijk vindt voor nu en in de toekomst. Dat alles levert een compleet beeld op, en ik verbaasde me er dan ook over dat het zo snel duidelijk werd voor mij. Dat ik dit werk nooit meer wilde doen, bleek niet waar... lees verder

MV, mei 2014

"Ik kwam bij Karin terecht in een periode dat ik zo ongeveer de wanhoop nabij was. Na een aantal keer impulsief ontslag te hebben genomen was ik heel erg op zoek naar werk waar ik écht blij van werd. Ik kwam Karin tegen via Twitter en van het een kwam het ander. Ik vind dat nog steeds heel bijzonder!
Eerlijk gezegd had ik eerst mijn twijfels over een loopbaantraject. Ik vond het een beetje overdreven en stelde me voor dat het voor mensen was die echt helemaal de weg kwijt waren. Niks bleek minder waar te zijn. Ik heb het traject als enorm waardevol en leerzaam ervaren.
De gesprekken waren heel erg fijn. Ik voelde mij op mijn gemak en had het gevoel dat ik alles kon zeggen wat ik dacht. Karin liet me nadenken over mezelf, maar ik mocht ook ongestoord dromen. Ik hoefde geen rekening te houden met grenzen en dat was ontzettend prettig. Zoiets had ik eigenlijk nog nooit gedaan.
In korte tijd heb ik heel veel over mezelf geleerd; over mijn kwaliteiten, valkuilen, allergieën en hoe ik met al deze dingen om kan gaan. Daarbij komt dat we samen tot inzichten kwamen waar ik nooit aan had gedacht.
Karin pusht nooit, ze laat je vrij, maar laat je wel nadenken. Door middel van vraagtechnieken en oefeningen kwam ik steeds dichterbij het antwoord op mijn coachvraag. De schrijfoefeningen die ik thuis moest maken waren ook ontzettend goed. Ik schreef er flink op los en ook daar heb ik enorm veel van geleerd.
Los van het feit dat ik Karin een ontzettend professionele coach vind, heb ik het altijd erg leuk met haar gehad. Karin is gezellig, je kan met haar lachen en ze biedt een luisterend oor. Nooit had ik het gevoel dat we gehaast in het gesprek zaten of dat we het gesprek moesten afraffelen. De gesprekken waren allemaal even goed!
Dankjewel Karin :)"

Merel Wildschut, november 2013

"Via het In Between Café (netwerkcafé voor werkzoekenden en professioneel advies in Leidsche Rijn) kwam ik in contact met Karin. Ik heb een redelijk goed beeld van mijn kwaliteiten en loopbaanvoorkeur, maar door een aantal sollicitatieafwijzingen en mijn plichtsgevoel ging ik twijfelen en kwam ik stil te staan. Ik vond in Karin een deskundige, belangstellende en fijne gesprekspartner. Met hulp en advies van haar heb ik antwoord gevonden op de vraag wat ik nu kan, en graag wil ondernemen om naar mijn gewenste werksituatie te blijven streven, en hoe ik mijn focus daarin kan behouden. Ik sta niet meer stil en weet hoe ik verder kan gaan, en daar ben ik Karin dankbaar voor!"

Marijn Koot, november 2013

"Toen ik niet goed wist welke kant mijn carrière opging en ik daar duidelijkheid in wilde scheppen kwam ik terecht bij Karin. Zij hielp me, door middel van fijne gesprekken en praktische opdrachten, helder te krijgen wát ik precies wilde en hoe ik dat zou kunnen bereiken. Ook de obstakels die dit in de weg staan werden in kaart gebracht. Na dit traject weet ik veel beter wat ik wil, wat ik kan en welke stappen ik kan ondernemen om dit alles te bereiken."

Babette Zijlstra, mei 2013

"In de acht gesprekken met loopbaancoach Karin Verheij heb ik veel inzichten opgedaan, die me nu veel vrijer en bewuster in mijn loopbaankeuzes maken. Haar gestructureerde werkwijze en consciëntieuze voorbereiding maakten dat er allerlei wensen en obstakels van mij boven tafel kwamen, waar ik me voorheen niet van bewust was. Na deze acht gesprekken voel ik me een stuk meer voorbereid op mijn volgende stappen in mijn loopbaan."

Joost Pennings, januari 2013

"Omdat ik al een tijdje bezig was met het nadenken over de volgende stap in mijn loopbaan en ook al eerder een coach had gehad, had ik eigenlijk geen behoefte aan een heel loopbaantraject. Daarom heb ik slechts twee gesprekken met Karin gehad, maar in die korte tijd heeft Karin mij toch een heel stuk vooruit geholpen. Door met haar te praten en wat van mijn gedachten op papier te zetten, werden mijn ideeën concreter en kreeg ik meer vertrouwen dat ik inderdaad op de goede weg ben. Het gaf me rust en een houvast om mee verder te gaan."

Martine Teeselink, december 2012

"Je kon je goed afstemmen op mijn specifieke situatie en je kan dingen aan de hand van voorbeelden heel helder en inzichtelijk maken. Ik vind het prettig dat je oog hebt voor nuance en detail, wat maakte dat ik niet zomaar 'weg kwam' met een antwoord. Je voelde goed aan wanneer ik behoefte had aan praktische handvatten en oefeningen, en wanneer ik juist meer baat had bij een klankbord en een spiegel die me werd voorgehouden. Op beide manieren kreeg je me steeds weer in beweging en dat is wat het traject zo waardevol heeft gemaakt. Ik heb vertrouwen en empowerment van je meegekregen, bedankt daarvoor!"

Marleen Kalksma, juni 2012

Karin Verheij