Aanbeveling van MV

MV wil liever niet met de volledige naam op de site. Natuurlijk respecteer ik dat. — Karin

Het is inmiddels drie weken sinds de afsluitende afspraak met Karin, een goed moment om eens te kijken naar wat het mij heeft opgeleverd.

Ik kwam bij Karin, omdat ik geen plezier meer had in mijn huidige baan. Een organisatie waar ik al vrijwel heel mijn werkend bestaan doorbreng in een functie die steeds verder afstaat van waar ik plezier in heb en wat ik ambieer. ‘Ik wil dit werk nooit meer doen’, zei ik in het kennismakingsgesprek.

Het is plezierig dat Karin werkt met een kennismakingsgesprek, zo krijg je een indruk van de manier waarop zij werkt, maar kunnen beide kanten bepalen of het klikt en er een goede basis is om samen aan de slag te gaan. Ik had ook een kennismakingsgesprek met een andere coach, en na een aantal luie vrije dagen, koos ik voor Karin. Het werken met een coach kende ik vanuit mijn werkomgeving, maar ik werkte nooit eerder met een onafhankelijk iemand.

De gesprekken met Karin vormen zich rond de opdrachten die je maakt voorafgaand aan de gesprekken. Opvallende zaken worden besproken, of de rode draad, en er is ruimte voor eigen inbreng of vragen. De afwisseling van opdrachten waaraan je werkt tussen de afspraken door, veelal schrijfopdrachten, en de gesprekken, sprak mij erg aan. Bovendien motiveert het traject om ook in gesprek te gaan met vrienden of familie, en zo blijft de vraag continu actueel.

Tijdens de gesprekken leer je wat je waarden zijn, waar je goed in bent, welke dingen je belangrijk vindt voor nu en in de toekomst. Dat alles levert een compleet beeld op, en ik verbaasde me er dan ook over dat het zo snel duidelijk werd voor mij. Dat ik dit werk nooit meer wilde doen, bleek niet waar, wel werd me duidelijk waar het dan nu wringt. Tijdens de fietstocht naar Karin voor het laatste gesprek viel alles op zijn plaats, ik wist wat ik wilde gaan doen, hoe ik het zou gaan aanpakken. En dat gaf me een goed gevoel en een boel motivatie en enthousiasme.

Op dit moment werk ik aan de punten die ik in het plan van aanpak, een van de opdrachten, heb geformuleerd. Ik mis de gesprekken met Karin soms, het is immers een motivatie om ermee bezig te blijven, maar het hele traject heeft me dusdanig enthousiast gemaakt, dat ik er nu actief aan werk.