Waar wil jij naartoe deze zomer? Hier zijn 12 tips!

LuchtbellenZomer!

Dan denk ik aan een stralend blauwe lucht, fietstochtjes na het avondeten, aardbeien eten, blote voeten, op een terrasje zitten, met een kleed in het park én aan leuke activiteiten of uitjes.

Vaak is er zoveel te doen dat ik soms niet meer weet wat ik zal kiezen. Keuzestress!

Om de keuze makkelijker te maken heb ik de rollen eens omgedraaid en mijn (oud)cliënten om advies gevraagd. Wat raden zij mij aan om te gaan doen deze zomer?

Ik kreeg veel leuke tips, die ik graag met je deel. Hieronder vind je het hele overzicht.

Enjoy!

Het is je vast niet ontgaan dat de Tour de France in Utrecht start dit komende weekend.

Rondom de Tour zijn er ook heel veel activiteiten. Ingrid Hooijmans van Hooi in de Burgemeester Reigerstraat liet weten dat er op 4 juli een leuke Venue (markt) in de straat zal zijn. Ook de Nachtegaalstraat doet mee.

Dichtbij Hooi in het Wilhelminapark is er op 30 augustus een Oververs lunch. Met eten dat anders zou worden weggegooid en restjes wordt er dan door een chefkok een lunch bereid. T.z.t. kan je de info lezen via de Facebookpagina van Hooi.

Op zondag 5 juli is er een speciale Re-cycle editie van Le Bazarre. Een markt waar je terecht kunt voor leuke vintage, design, tweedehands, vinyl, boeken, grafisch werk en streekproducten. Van 12.00 – 18.00 uur in de Werkspoorkathedraal.

IMG_0585

De organisator van Le Bazarre, Rinke Vreeke, vertelde me enthousiast over twee openlucht bioscopen in augustus. Op 1 augustus is er een openlucht editie van Brommerbios. Lekker buiten naar films kijken bij Molen de Ster in Lombok, Utrecht.

Vanaf 26 augustus is er vier avonden lang Pluk de Nacht, een open air Film festival. Dit festival komt eerder in augustus ook in Amsterdam en Arnhem, dus check de website voor alle details.

Laura Stassen organiseert iedere eerste maandag van de maand het Schrijfcafé Fiësta bij Hooi. The place to be om onder het genot van lekkere koffie of thee aan je schrijfskills te werken. Op maandagochtend 6 juli verbindt het Schrijfcafé de Tour met vakantieverhalen met de veelbelovende titel ‘Tour de Schrijf’.

Zelf heb ik een flink aantal keren mogen genieten van het Schrijfcafé. Naast het schrijven is het ook een fijne plek voor gesprekken en leuke ontmoetingen. Zo leerde ik Cecile Wilbers kennen. Zij is literatuurcoach, en geeft je graag een persoonlijk leesadvies. Tevens verzorgt ze leesretraites. Zo tof!

Vanuit Rotterdam is Laura Schön samen met Judith en Rogier aan het crowdfunden voor een vaste locatie voor hun Geef Café. Afgelopen jaar hebben ze hun concept uitgebreid kunnen testen in een Pop Up Geef Café, en dat beviel zo goed dat ze dit graag willen omzetten in een eigen plek.

Geef Café staat voor eten, drinken en delen. Er staan geen prijzen op de menukaart, maar je kan zelf bepalen hoeveel je wilt betalen voor wat je eet. Betaal je wat meer dan kan iemand anders die niet zoveel geld heeft ook een maaltijd eten. Een hele mooie gedachte, vind ik.

Tot en met 16 juli zijn ze nog bezig met het inzamelen van geld. Hoe je ze daar bij kan helpen, lees je hier.

Woon of ben je deze zomer in de buurt van Groningen? Dan heb ik  twee leuke tips voor je! Goudje Haadsma woont in Groningen en tipte me over twee festivals.

Het festival Noorderzon is van 20 t/m 30 augustus. Volgens Goudje een fantastisch festival met kunst, theater, muziek, eten en alles wat daar bij hoort. Leuk voor jong en oud! Het is in Groningen in het Noorderplantsoen.

De afsluiter van het festival seizoen is Kadepop, op 4 en 5 september. Een kleinschalig festival met eten en vooral veel muziek, en de ambitie om groot te worden. In en om een oude fabriek aan de Eemskanaal Noordzijde. Bij het bekijken van het programma zag ik dat Typhoon ook optreedt. Mmm!

Babette Zijlstra uit Amsterdam stuurt ons over de grens. Houd je van brocante en vlooienmarkten dan raadt zij Brussel aan. Naast veel leuke markten, die bij Waterloo is haar favoriet!, zijn er ook winkeltjes met verborgen schatten. Op haar blog vertelt ze er meer over. Ze geeft ook tips over waar je kan eten en slapen. Handig!

IMG_0581

Tenslotte nog een tip van mij. Heb je helemaal geen zin om erop uit te trekken, maar wil je lekker in je stoel of hangmat liggen en lezen? Lees dan ‘Lang zal ze leven! Van 20 tot 40-‘ van Barbara Stok. Een stripboek over haar eigen belevenissen. Over liefde, werk, spelen in een band en concerten. Grappig en leerzaam.

Wat je ook gaat doen deze zomer, ik wens je heel veel plezier. Geniet ervan!

O ja, en ben je niet op zoek maar wil je wel vinden deze zomer? Dan kan je op 17 juli meedoen met de speciale summerschool editie van mijn workshop Loopbaan-in-zicht.

Zelf nog een leuke tip? Laat het me weten, of zet ‘m hieronder bij de reacties!

4 reacties op “Waar wil jij naartoe deze zomer? Hier zijn 12 tips!

  1. Wat een leuke lijst! Daar ga ik wat tips van gebruiken deze zomer!

    1. Met veel plezier gedaan! Ja, laten we gaan voor een fantastische zomer, Ela!

Reacties zijn gesloten.