Hoe blauw is de lucht bij jou?

‘Denk je dat het goed is om te doen?’

De twijfel klinkt door in mijn stem.

‘Natuurlijk, zegt hij, gewoon doen.’

Zo sta ik nog geen uur later op het station met als eindbestemming Arnhem.

Vakantie.

Bij uitstek de periode om je te ontspannen en eens lekker te flierefluiten.

Die vakantie had ik al achter te rug, dus daar was nu geen sprake van. Maar ik nam wel een dag vrij, want juist tijdens die laatste vakantie realiseerde ik me dat ik iets miste.

Door al het werk dat mijn dagen vult, waarbij ik anderen faciliteer in het leren en zicht te krijgen op waar het om gaat, blijf ik zelf een beetje stil op mijn plaats zitten.

Ik leer bij door te lezen in boeken of vakbladen, maar daarvoor hoef ik niet echt naar buiten.

En dat mis ik nu.

Die frisse wind door mijn hoofd.

Het leren van anderen.

Het horen van andere verhalen.

Het ruiken van een andere geur dan het gras bij mij in de buurt.

Het kijken naar iets moois, óf juist iets lelijks.

Waardoor ik mijn blik verbreed.

Uit mijn eigen wereld komen en inspiratie opdoen in de buitenwereld.

Door ontspanning weer verder komen in het werk dat ik met liefde doe.

De komende tijd plan ik het in, die ontspanning.

Eén dagje per week.

Afgelopen donderdag was de aftrap.

Ik nam een dag vrij en ging op stap.

Ik nam de trein naar Arnhem en had een leuke koffiedate met Marjolijn de Galan.

Daarna drentelde ik wat door de stad en keek gewoon eens rond.

Natuurlijk belandde ik nog even in een boekwinkel.

Voordat de trein me weer naar huis bracht, keek ik omhoog en maakte ik deze foto.

‘Zo ziet mijn hoofd er nu uit’, dacht ik, ‘het luik is weer open. En dat geeft lucht’.

Deze foto op donderdag blog, werd geïnspireerd door #PHOT ‘photo on Thursday’,  een initiatief van Karin Ramaker.

O ja, en heb jij een leuke tip voor mij om op één van de komende ‘op avontuur-dagen’ te gaan doen, te gaan bekijken of eens een leuk persoon te spreken, dan hoor ik het graag.

9 reacties op “Hoe blauw is de lucht bij jou?

 1. Wat mooi Karin! In ‘The Artist Way’ wordt dat een kunstenaarsuitstapje genoemd. Iedere week min. 2 uur blokken in je agenda om iets leuks te doen. Om je creativiteit weer op gang te brengen en te voeden.
  Mocht je een dagje Friesland leuk vinden dan ben je van harte welkom!

  1. Ik lees nu pas (net mijn reactie verstuurd) jouw reactie, Liesbeth. Wat grappig eigenlijk

  2. Wat leuk om te lezen dat je ‘The Artist Way’ ook kent. Bij het nadenken over waar ik nu behoefte aan heb, sprak een dagje iets anders me het meest aan. Gevoed door het reizen tijdens de vakantie dacht ik ‘er meer op uit, dat lijkt me fijn’. En ja, dat heeft Julia Cameron destijds al bedacht. Ik volg haar spoor. 😉
   Een dagje Friesland is trouwens een prima idee. We gaan het plannen!

 2. Wat heerlijk Karin! Ik heb een tijd de Artist’s Way gedaan/gevolgd en daarbij moest ik een dagdeel met mezelf afspreken om iets met mij te gaan doen. In het begin was dat moeilijk (‘niet nuttig genoeg’ in m’n gedachten) maar het wende en bleek heel prettig. De laatste maanden heb ik het laten versloffen, tot mijn spijt, merk ik nu na jouw blog. Ik denk dat ik het weer ga oppakken.
  Hou vol met dit goede voornemen!

  1. Ha, ja, dat had ik donderdag dus ook. Twijfel over of ik het wel echt moest gaan doen. Maar dat vrije gevoel, het horen van de verhalen en ervaringen van Marjolijn: het inspireerde me enorm. En het lijkt me super als ik met mijn blog jou ook weer op ideeën kan brengen.

 3. Lijkt me een prima idee. Ik heb even gekeken waar je ongeveer woont en kwam toen tot de conclusie dat dat een prima omgeving is om prachtige wandelingen te maken. Bv. met de NS-dagwandelingen van station naar station. Maar in jouw omgeving zou ik zeker een keer een stadswandeling gaan maken in de oude stad van Amersfoort , eventueel met gids. De Muurhuizen, de Koppelpoort, mooie bibliotheek daar ook en Museum Flehite. Gezellige terrasjes op knusse pleintjes. Teveel om op te noemen, de stad van mij jeugd. Ik was er na 40 jaar weer eens en was weer helemaal verliefd…..

  1. Bedankt voor je tips, Jannie. Leuk! Ik heb zelf een aantal jaar in Amersfoort gewerkt, en verschillende dingen van wat je noemt gedaan of bezocht, maar volgens mij heb ik nog nooit een stadswandeling gemaakt. Ik schrijf het op mijn lijstje en laat het je weten wanneer ik het heb gedaan.

 4. Wat heerlijk. Zo luxe lijkt het en is wel essentie. Zo’n dagje doet daarna de tijd langzamer gaan.

Reacties zijn gesloten.